Intrebari Frecvente

Verifică răspunsurile la întrebările pe care le primim cel mai des. Dacă ai în continuare nevoie de ajutor, scrie-ne un email la customer.dsn@gmail.com

General

Toți am fost în situația aceasta și avem soluția. Tot ce trebuie să faci este să verifici tabelul de mărimi (cm) și eventual să masori un tricou pe care deja îl ai în garderoba și care iți place cum iți vine. 

Daca nu reușești, nu ezita să ne contactezi. Te vom ajuta oricând cu placere!

Pentru a oferi o experienta transparante, simpla si sigura, plata se poate efectua online cu cardul bancar (Mastercard, Visa, American Express). Daca veti plasa comanda de pe telefon, veti putea utiliza si Apple Pay. 

De asemenea, daca doriti sa platiti cash / numerar, plata se poate face la livrare (ramburs).

Pe perioada pandemiei livrarea se va face exclusiv la adresa clientului, printr-un serviciu de curierat (Nemo Express). Durata livrarii este in medie de aproximativ 5-7 zile lucratoare. Momentan, zonele in care pot fi livrate produsele DSNxBercu sunt Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov

Conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecţia consumatorilor, la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, aveti dreptul de a returna orice produs, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. 

Consumatorul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea/înlocuirii unui produs în condițiile art. 4, alin. 1 lit. b) din O.G. 130/2000. Renunțarea la cumpărare în mod repetat va fi considerată abuz, DSNxBercu avand dreptul sa nu mai livreze catre respectivul client. 

Plata contravalorii comenzii o să fie achitată de DSNxBercu în 14 zile de la recepția produsului returnat. Cheltuielile de returnare sunt în sarcina cumpărătorului. 

În momentul efectuării unei comenzi pe DSNxBercu.com, consumatorul declară ca a luat la cunoștință și este întru totul de acord cu cele menționate mai sus. Acceptarea acestor termeni și condiții dă naștere unui veritabil contract între părți, făcând aplicare clauzelor Codului Civil și Comercial.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași condiție ca la primire – fără deteriorari sau defecte. În caz contrar, returul va fi refuzat.

Pentru a returna un produs, este necesar sa ne informati in scris, prin trimiterea unui email la customer.dsn@gmail.com

Nu-ți face griji! Dacă nu am procesat deja comanda, ne poți trimite detaliile corecte la customer.dsn@gmail.com 😉

x